ГоловнаПолітика

Національний екзит-пол проведуть три компанії

Про свої політичні вподобання розкажуть близько 17 тис. респондентів

Національний екзит-пол проведуть три компанії
Архивное фото
Фото: tsn.ua

Національний екзит-пол-2014 у день парламентських виборів 26 жовтня проведуть три соціологічні компанії: Фонд "Демократичні ініціативи ім. І. Кучеріва", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", інтерв'юери опитають близько 17 тис. респондентів, залежно від явки виборців, загалом на 400 виборчих дільницях.

У середньому на кожній виборчій дільниці 2-3 людини опитають приблизно 45 виборців. Загалом буде задіяно близько 1 тис. інтерв'юерів. Очікується, що помилка вибірки не перевищить 2,5% для лідерів передвиборчих перегонів і буде в межах 0,5-1% для інших партій.

Вибірка буде репрезентативною для України в цілому і для її чотирьох регіонів (Захід, Центр, Схід, Південь). Результати екзит-полу буде представлено в загальнонаціональному масштабі та в розрізі даних регіонів.

Директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко підкреслив, що інтерв'юери не працюватимуть у супроводі представників правоохоронних органів для гарантування безпеки, оскільки це може вплинути на відповіді респондентів і результати екзит-полу.

Вартість польового етапу проведення опитування становитиме $155 тис., усього на проведення екзит-полу витратять $184 тис.

Результати Національного екзит-полу-2014 оприлюднять на прес-конференції 26 жовтня після закриття виборчих дільниць о 20.01, о 23.00 - оновлені дані за результатами всього дня голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram