ГоловнаПолітика

Нардепи від "Батьківщини" вирушили в Москву на суд над Савченко

Депутати супроводжують на закритий процес матір льотчиці

Нардепи від "Батьківщини" вирушили в Москву на суд над Савченко
Андрей Кожемякин
Фото: Макс Левин

П'ять нардепів від "Батьківщини" - Андрій Шевченко, Андрій Кожем'якін, Олександра Кужель, Андрій Павловський, Валерій Дубіль - вирушили в Москву на суд над Надією Савченко, яка є першим номером виборчого списку партії. Разом з ними летить матір Савченко.

"Ми, представники партії "Батьківщина", до складу якої входить Надія Савченко, вважаємо за необхідне поїхати в Москву, щоб підтримати маму Надії, Марію Іванівну. Це вшанування жінки, яка виховала справжню патріотку, сильну, незламну особистість. Зі свого боку партія "Батьківщина" постійно докладає всіх зусиль для звільнення свого першого номера", - цитує прес-служба партії Андрія Кожем'якіна.

Кожем'якін додав, що керівництво партії постійно підтримує контакт з міжнародними організаціями зі звільнення Савченко. "Ми надаємо документи, які свідчать про те, що Надія Савченко не винна і її незаконно утримують у в'язниці на території Росії", - розповів він. Якщо вона пройде в Раду, фракція "Батьківщина" делегує її в Парламентську асамблею Ради Європи, що дасть Савченко особливий статус і прискорить її визволення.

Відповідаючи на запитання, чому сьогодні разом з депутатами в Москву не відлітає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, Кожем'якін пояснив, що нинішнє засідання буде закритим і не буде можливості зустрітися з Надією Савченко. "Партія ухвалила рішення, що сьогодні буде такий склад делегації, а на наступне засідання суду, думаю, буде рішення про присутність Юлії Тимошенко", - сказав він.

Нагадаємо, що сама Савченко сьогодні проходить перевірку на осудність у московській психлікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram