ГоловнаПолітика

"Київ-2" заперечує втечу із зони АТО

Батальйон перебуває у Волновасі

"Київ-2" заперечує втечу із зони АТО
Фото: www.facebook.com/BN.Kyiv2

У батальйоні "Київ-2" спростовують заяву губернатора Луганської області Геннадія Москаля про те, що вони втекли із зони проведення антитерористичної операції. Про це в коментарі LB.ua заявив командир взводу "Київ-2" Ігор Якубик.

"Ми нікуди не втікали. Уже другий тиждень перебуваємо у Волновасі під Маріуполем у відрядженні. Туди нас перевели після ротації", - заявив він.

Разом з тим він підтвердив, що майже місяць батальйон простояв у місті Чорнухине під Дебальцевим.

"Ми стояли в Чорнухиному місяць, батальйон "Київська Русь" прийшов після нас і стояв трохи далі. Нас ніколи не відряджали до "Київської Русі", - додав він.

Якубик зазначає, що батальйон захищався тільки автоматами.

"За місяць перебування там нам не дали жодної важкої зброї, тільки автомати й іржаві патрони. Чим ми могли захищатися? Стояли на свій страх і ризик. Останні п'ять днів ми почали про це заявляти, але результату не було... В рамках ротації переїхали у Слов'янськ, а зараз, як я сказав, стоїмо у Волновасі. Добре, що з нами стоять прикордонники й "Азов", які мають важку зброю", - заявив він.

У свою чергу, один із бійців Нацгвардії заявив LB.ua, що інформація нібито про втечу "Київ-2" з-під Дебальцевого таки поширювалася між військовими.

"Цю інформацію наразі не підтверджено, але говорили про те, що вони покинули кілька блокпостів під Дебальцевим. Проте довіри до них вже немає", - додав він.

Нагадаємо, голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що батальйон МВС "Київ-2" втік із зони проведення антитерористичної операції.

"Зведені загони УМВС із Полтавської та Сумської областей, а також батальйон МВС "Київ-2", яких раніше відрядили до батальйону "Київська Русь" поблизу Чорнухиного, просто втекли звідти, пояснивши, що вони нібито підкоряються МВС, а не Міноборони. Хто витримав тиждень, а хтось утік і через добу, залишивши рації й інше спорядження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, в антитерористичній операції на сході України у складі різних батальйонів беруть участь близько 4000 бійців із Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram