ГоловнаПолітика

"Люстрованих" чиновників повинні звільнити протягом 10 днів, - Єгор Соболєв

На сайті Мін'юсту повідомлять про перевірку кожного чиновника і міліціонера

"Люстрованих" чиновників повинні звільнити протягом 10 днів, - Єгор Соболєв
Егор Соболев во время принятия закона о люстрации
Фото: EPA/UPG

Ініціатор ухвалення закону про люстрацію й кандидат у депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв закликав українців долучатися до процесу люстрації.

Учора президент Петро Порошенко підписав закон "Про очищення влади", і, за словами Соболєва, тепер протягом 10 днів із посад повинні звільнити всіх, хто автоматично підпадає під дію закону. "Це начальники періоду Януковича, починаючи від рівня голови райдержадміністрації, вихідці із КДБ, керівництва комсомолу та Компартії", - написав Соболєв у своєму фейсбуку.

Міністерство юстиції має почати перевірку майна всіх держчиновників: "Далі заходимо на сайт Міністерства юстиції. Відповідно до закону, там мають повідомляти про початок перевірки кожного судді, міліціонера, військового керівника і держслужбовця. Одночасно з його декларацією. Наше з вами завдання - допомогти перевірити, чи не забув об'єкт перевірки вказати усі квартири, будинки, машини, яхти і літаки своєї родини. І як він може пояснити їхнє походження. Не може - вигнання з державної служби із забороною повертатися щонайменше 10 років", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, напередодні міністр юстиції Павло Петренко заявляв, що в Кабміні вже готовий пакет кадрових рішень, які набудуть чинність після підписання закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram