ГоловнаПолітика

Невиконання мирних домовленостей Росією не має виправдань, - США

Сепаратисти повинні дозволити спостерігачам ОБСЄ виконувати свою роботу, вважає представник США

Невиконання мирних домовленостей Росією не має виправдань, - США
Фото: www.tatar-inform.ru

Росія і озброєні сепаратисти, яких вона підтримує на сході України, ніяк не можуть бути виправдані за невиконання мінських мирних домовленостей.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні керівник місії США Даніель Байєр, передає Укрінформ.

"Росія має вплив на сепаратистів багато в чому, зокрема, в контексті матеріальної і фінансової підтримки. Вона повинна використовувати свій значний вплив, щоб змусити сепаратистів виконувати свої зобов'язання, підписані в Мінську. Немає ніякого виправдання за порушення того, що Росія та її поплічники підписали в Мінську 5 вересня", - заявив представник США.

Разом з тим він вітав вжиті Україною заходи для виконання зобов'язань з припинення вогню і продовження мирного врегулювання конфлікту на сході країни.

Байєр також зазначив, що спостерігачі ОБСЄ, які перебувають у зоні конфлікту, намагаються контролювати дотримання угоди про припинення вогню.

"Їх сумлінні зусилля не мають бути зірвані Росією. Настав час для російської влади і сепаратистів, яких вона підтримує, виконати досягнуті в Мінську зобов'язання і негайно дозволити спостерігачам ОБСЄ виконувати свою роботу", - заявив американський дипломат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram