ГоловнаПолітика

На сайті Білого дому з'явилася петиція на підтримку льотчиці Савченко

Петиція має зібрати принаймні 100 тисяч підписів, щоб її розглянули

На сайті Білого дому з'явилася петиція на підтримку льотчиці Савченко
Фото: Скрин-шот с YouTube, канал LifeNews

На сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до США використовувати всі законні засоби для звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Використовуйте всі законні засоби, щоб звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яка є політичним в'язнем кремлівського режиму. Росія вдається до методів КДБ з проведенням примусових психіатричних експертиз у спробі зламати дух тих, хто нелояльний до її авторитарному режиму", - йдеться в повідомленні.

Петиція повинна до 29 жовтня зібрати принаймні 100 тисяч підписів, щоб адміністрація президента США Барака Обами була зобов'язана розглянути її.

Петицію може підписати громадянин будь-якої країни, не тільки США. Адміністрація президента США зобов'язалася розглядати і давати відповідь на громадянські петиції, оприлюднені в спеціальному розділі сайту Білого дому, якщо вони набирають певну кількість підписів за певний час.

Відповідь повинна полягати у виконанні вимог петиції.

Нагадаємо, Савченко було захоплено російськими бойовиками в Луганській області та незаконно вивезено в Росію, у воронезький СІЗО. Її вважають причетною до загибелі російських журналістів під Луганськом. Наприкінці вересня Савченко етапували до Москви для проведення експертизи, не повідомивши про це ні адвокатів, ні родичів затриманої.

Зараз її утримують у московському СІЗО-6.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram