ГоловнаПолітика

Курченко переховується в Росії й отримав там громадянство, - СБУ

Служба безпеки розслідує діяльність Сергія Курченка

Курченко переховується в Росії й отримав там громадянство, - СБУ
Фото: korrespondent.net

Голова наглядової ради фінансово-промислової групи "ВЕТЕК" Сергій Курченко, проти якого українські правоохоронці порушили кілька кримінальних справ, отримав громадянство Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Зараз правоохоронні органи вживають заходів для затримання Сергія Курченка, який перебуває в міжнародному розшуку. За наявними даними, він переховується в Росії, де, порушивши українське законодавство, отримав громадянство Російської Федерації", - повідомляють у СБУ.

У відомстві нагадують, що СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України розслідує і документує діяльність групи компаній, підконтрольних Курченкові.

Під час досудового слідства встановлено, що Курченко створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала державі в нафтогазовій і банківській сферах збитків на загальну суму близько 5 млрд грн.

У рамках роботи над справою допитано близько 550 осіб, проведено більш ніж 100 обшуків, накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд грн, заарештовано 4 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.

Самому Курченкові оголошено підозру про скоєння злочинів та обрано як запобіжний захід утримання під вартою. Зараз правоохоронні органи вживають заходів для затримання Курченка, який перебуває в міжнародному розшуку.

Нагадаємо, 3 жовтня радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що президент Росії Володимир Путін надав російське громадянство колишньому президенту України Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, екс-генпрокуророві Віктору Пшонці та їхнім сім'ям. Згодом прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не бачив документів, що підтверджують отримання громадянства українськими чиновниками-втікачами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram