ГоловнаПолітика

ЄС оцінить ситуацію в Україні та санкції проти Росії наприкінці жовтня, - ЗМІ

Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх справ підготують до цього обговорення свою політичну та економічну оцінку ситуації

Представники країн-членів ЄС планують дати оцінку ситуації на сході України, імплементацію мінських домовленостей і питання санкцій щодо Росії наприкінці жовтня.

Про це повідомив високопоставлений європейський дипломат, пише "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх справ підготують до цього обговорення свою оцінку ситуації.

"Це буде політична і економічна оцінка. Що стосується рішень, то їх прийматимуть країни-члени ЄС", - підкреслив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, після домовленостей про припинення вогню, досягнутих на початку вересня цього року в Мінську, представники країн-членів ЄС вже обговорювали в кінці вересня можливість перегляду санкцій щодо Росії, однак не знайшли можливим зробити це, заявивши про необхідність реалізації всіх складових мирного плану.

Незважаючи на домовленість про режим припинення вогню, у Східній Україні бойовики і російські військові продовжують обстріли і стрілянину, українська сторона дотримується режиму припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram