ГоловнаПолітика

Місто Щастя увійшло в Новоайдарський район

Депутати змінили адміністративні кордони Луганської області

Місто Щастя увійшло в Новоайдарський район
Фото: Макс Левин

Верховна Рада змінила адміністративні кордони чотирьох районів, які розташовані на межі зони антитерористичної операції.

Законопроектом №5115, який підтримали 236 депутатів, села Кримське, Причепилівка, Сокільники, Триізбенка, Кряківка, Горіхово-Донецьке, Лобачеве і Лопаскіне передано із Слов'яносербського в Новоайдарський район. Місто Щастя, яке підпорядковувалося Луганській міськраді і зараз є на передовій, теж увійшло в Новоайдарський район.

Законопроектом №5116, який теж підтримали 236 депутатів, перепідпорядковано Попаснянському району селища Чорнухіне, Круглик, Міус, Тошківку, Новотошківське, Нижнє і міста Гірське і Золоте, які раніше входили в Перевальський район або підпорядковувалися містам обласного значення Кіровськ і Первомайськ.

Обидва проекти розробив депутат Геннадій Москаль, який також є головою Луганської обладміністрації. У пояснювальній записці зазначено, що ці населені пункти розташовані на території районів, адміністративні центри яких перебувають під контролем бойовиків. Це серйозно заважає життю цих сіл і селищ, особливо в плані фінансування.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вчора визначив ці законопроекти першочерговими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram