ГоловнаПолітика

Тимошенко обговорила з заступником держсекретаря США справу Савченко

Нуланд погодилася, що США мусять допомогти льотчиці

Тимошенко обговорила з заступником держсекретаря США справу Савченко
Надежда Савченко
Фото: Скрин-шот с YouTube

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у вівторок зустрілася із заступником Державного секретаря США Вікторією Нуланд, під час якої порушувалося питання незаконного утримання за гратами в Росії української льотчиці Надії Савченко. Як повідомляє прес-служба партії, Тимошенко і Нуланд погодилися, що необхідно об'єднати зусилля для її звільнення.

Також на зустрічі постало питання дотримання мінських домовленостей, антикорупційних реформ в Україні.

У зустрічі також взяли участь заступник голови партії "Батьківщина", голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Григорій Немиря, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк, нардеп Сергій Власенко, старший директор Ради національної безпеки США Чарльз Капчен і директор відділу з питань Росії Ради національної безпеки США Анна Маканью.

Нагадаємо, що Савченко захопили російські бойовики в Луганській області та незаконно вивезена в Росію, у воронезький СІЗО. Її вважають причетною до загибелі російських журналістів під Луганськом. Наприкінці вересня Савченко таємно етапували в Москву для проведення експертизи, не повідомивши про це ні адвокатів, ані родичів затриманої.

Зараз вона утримується в московському СІЗО-6.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram