ГоловнаПолітика

Порошенко і Меркель не побачили прогресу у виконанні мирного плану

Президент наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном

Порошенко і Меркель не побачили прогресу у виконанні мирного плану
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко і канцлер ФРН Ангела Меркель, обговорюючи процес мирного врегулювання на Донбасі, констатували відсутність стійкого прогресу у виконанні Мінських домовленостей.

На думку лідерів країн, обстріли, які тривають з боку бойовиків, ставлять під загрозу план мирного врегулювання, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко черговий раз наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном та створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу ОБСЄ.

Сторони також зазначили, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей має відбуватися відповідно до українського законодавства, а також в умовах припинення вогню і з залученням міжнародних спостерігачів.

Раніше у МЗС України повідомили, що за час перемир'я на Донбасі, починаючи з 5 вересня, загинуло 56 українських військовослужбовців і 32 мирних жителі.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "ДНР" і "ЛНР" протокол про припинення вогню з 18:00 того ж дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram