ГоловнаПолітика

В ЄС вважають, що потрібно переглянути відносини з Росією і допомогти Україні

Росія тепер не може бути стратегічним партнером ЄС, вважає Федеріка Могеріні

Європейський Союз повинен надавати різні форми підтримки Україні і глибоко переосмислити свою стратегію відносин з Росією.

Про це заявила в понеділок на слуханнях в Європарламенті кандидат на посаду координатора європейської дипломатії Федеріка Могеріні, інформує "Радіо Свобода".

Підтримка України повинна включати різні форми, "починаючи з повноцінної підтримки в сенсі безпеки, інституційної реформи, політичних процесів, економічних і енергетичних викликів", - сказала претендент на посаду верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

У плані безпеки Могеріні вважає необхідним поглиблення співробітництва європейської дипломатії та Єврокомісії з НАТО.

Водночас відносини з Росією "в найближчій перспективі повинні будуватися на зусиллях для повного впровадження Мінської угоди, всіх її положень на підтримку зусиль Президента Петра Порошенка у встановленні миру на сході України", - заявила представник Італії.

При цьому Могеріні зазначила, що "Росія тепер не може бути стратегічним партнером ЄС, але вона є стратегічною світовою країною і ще сусідкою, перш за все, України".

Федеріка Могеріні, 41-річна міністр закордонних справ Італії, повинна змінити на посту координатора європейської дипломатії представницю Великобританії Кетрін Ештон, каденція якої завершується 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram