ГоловнаПолітика

Порошенко закликав депутатів проголосувати антикорупційний пакет

Позачергове засідання Ради 7 жовтня буде присвячене лише антикорупційним законопроектам

Порошенко закликав депутатів проголосувати антикорупційний пакет
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості ухвалення внесеного ним і урядом пакета антикорупційних законопроектів завтра на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Про це він заявив на зустрічі з керівниками фракцій і депутатських груп, передає прес-служба Глави держави.

Особливу увагу Порошенко акцентував на ухваленні закону про Національне антикорупційне бюро. "Ми всі повинні продемонструвати рішучість, неупередженість і зробити все можливе для того, щоб підвищити ефективність боротьби з корупцією", - сказав він.

Президент закликав народних депутатів прийняти зазначені законопроекти в цілому.

Він підкреслив, що ухвалення антикорупційних законів важливе в контексті виконання Україною зобов'язань перед міжнародними організаціями та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

"Перенесення або неприйняття цих законопроектів створює надзвичайно серйозні проблеми, і я просив би, щоб ми всі відповідально поставилися до цього, оскільки вони розроблені за участю багатьох громадських організацій і нині отримують досить великий суспільний розголос", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 30 вересня Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5113 "Про запобігання корупції "та законопроект №5114 ""Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram