ГоловнаПолітика

Рада розгляне зміну адмінмеж Луганської та Донецької областей

Зміни необхідні, щоб виплачувати пенсії і зарплати на звільнених територіях у зоні АТО

Рада розгляне зміну адмінмеж Луганської та Донецької областей
Фото: Макс Левин

Завтра Верховна Рада розгляне питання про зміну адмінмеж Луганської області, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на керівника фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва. Також розглянуть законопроекти про заочне судочинство та про стимулювання видобутку газу.

"У тому числі будуть розглянуті законопроекти, пов'язані зі зміною меж адміністративно-територіальних утворень у Донецькій і Луганській областях", - сказав Соболєв журналістам.

Зараз декотрі райцентри в зоні АТО підконтрольні терористам, частина - українській владі. Лінія фронту часто проходить усередині однієї адміністративної одиниці, через що жителі територій не отримують грошей з казни.

Проекти постанов "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Перевальського та Попаснянського районів Луганської області" (№5116) і "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарського та Слов'яносербського районів Луганської області" (№5115) подав голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, Москаль звинуватив СБУ в невиплаті пенсій і зарплат у Станиці Луганській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram