ГоловнаПолітика

Президент заявив, що армію потрібно терміново підготувати до зими

Президент дав військовому командуванню час до 10 жовтня, щоб вирішити питання забезпечення військовослужбовців зимовим одягом

Президент заявив, що армію потрібно терміново підготувати до зими
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності терміново вирішити всі питання забезпечення армії перед зимою.

Про це глава держави сказав, перебуваючи з робочою поїздкою в Житомирській області, повідомляє його прес-служба.

Президент зазначив, що сьогодні оглянув стан готовності армії до зими.

"Ми повинні зробити все, щоб воїн був нагодований і в теплі. Бліндажі і фортифікаційні споруди, які зараз будують на лінії зіткнення, повинні гарантувати не тільки безпеку, а й відносний комфорт, зокрема взимку", - сказав Порошенко в спілкуванні з представниками ЗМІ.

За словами президента, сьогодні будівництво першої і другої ліній оборонних укріплень виконано на 80%.

Керівник держави наголосив на необхідності скасувати бюрократичні процедури в питанні забезпечення військовослужбовців зимовим одягом. Він звернув увагу військового командування на необхідність негайно, до 10 жовтня, вирішити це питання.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб, використовуючи той досвід, який ми набули протягом антитерористичної операції, значно підвищити рівень захисту, комфорту і безпеки, а також турботу про наших солдат, які вкрай потребують уваги і з боку влади, і з боку народу", - сказав Порошенко.

Він висловив особливу подяку волонтерам, які надають допомогу армії.

"Ви знаєте, що створено відповідний комітет координації зі Збройними силами, Національною гвардією і прикордонними військами. Я впевнений, що поліпшення координації цих дій буде тільки на користь нашій спільній справі", - наголосив голова держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram