ГоловнаПолітика

Україна готова до "дзеркальних" заходів у відповідь на торговельні обмеження Росії, - Яценюк

Вільний доступ на європейські ринки дасть Україні можливість компенсації

Україна готова до "дзеркальних" заходів у відповідь на торговельні обмеження Росії, - Яценюк
Фото: Макс Левин

Якщо Російська Федерація введе з 1 листопада обмежувальні заходи щодо українських товарів, то весь пакет обмежувальних заходів щодо російської продукції готовий.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ефірі програми "Шустер Live" на "Першому національному".

За словами Яценюка, українська сторона готова запровадити "дзеркальні" заходи, якщо РФ запровадить торговельні обмеження проти товарів з України.

"Так, ми будемо вводити мита. У нас ситуація така: ми очікуємо того, що вони (РФ, - ред.) запровадять обмежувальні заходи - я їм не вірю просто, і ніяким їхнім заявам. У такому сценарії ми отримаємо близько 7 млрд зменшення товарообігу з РФ. Але частково ми це компенсуємо на продажу російських товарів в Україні. І те, що ми отримали протягом року вільний доступ на європейські ринки, також дасть нам можливість компенсації", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 19 вересня Медведєв підписав постанову про введення торгових мит на українські товари, яка набере чинності, якщо Україна достроково почне реалізувати положення про зону вільної торгівлі з Європейським союзом.

При цьому напередодні в Кабміні України заявили, що до списку санкцій проти РФ входять 209 юридичних осіб і понад 1 тис. фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram