ГоловнаПолітика

Льовочкіна підтвердила передачу закону про люстрацію у Венеціанську комісію

Депутат вважає, що документ повинен відповідати демократичним нормам

Льовочкіна підтвердила передачу закону про люстрацію у Венеціанську комісію
Фото: www.segodnya.ua

Депутат Верховної Ради, заступниця голови Моніторингового комітету ПАРЄ Юлія Льовочкіна підтвердила, що закон "Про очищення влади" передано у Венеціанську комісію на експертизу.

"Дуже важливо, щоб усе нове українське законодавство відповідало європейським і міжнародним демократичним нормам. Саме тому закон про люстрацію передано у Венеціанську комісію для надання відповідного висновку", - цитує Льовочкіну Ukranews.

Вона заявила, що на закритому засіданні у вівторок, 30 вересня, Моніторинговий комітет ПАРЄ одностайно проголосував за скерування цього закону у Венеціанську комісію. "Цю інформацію підтвердив голова Моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах заявивши, що передав у Венеціанську комісію закон "Про очищення влади", а також закони "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і "Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей", - наголосила депутат.

Вона також зазначила, що раніше депутат Ради Володимир Ар'єв повідомив про те, що Венеціанська комісія не буде розглядати закон про люстрацію. "Хотіла б нагадати, що вельмишановний Володимир Ар'єв не є членом Моніторингового комітету і, в принципі, не може коментувати жодних його рішень", - сказала Льовочкіна.

Вона порадила йому ретельніше перевіряти інформацію, перш ніж робити будь-які заяви про ті чи інші рішення такого авторитетного міжнародного органу, як ПАРЄ. "Некомпетентність і безвідповідальність стали звичайним явищем для депутатського корпусу в Україні, але це абсолютно неприйнятно в ПАРЄ", - резюмувала заступник голови Моніторингового комітету ПАРЄ.

Нагадаємо, що провладні партії заявили, що за допомогою ПАРЄ закон про люстрацію намагаються заблокувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram