ГоловнаПолітика

"Народний Фронт": ДНР і ЛНР майже не платять пенсій

За даними партії, в Донецьку діють проукраїнські партизани

"Народний Фронт": ДНР і ЛНР майже не платять пенсій
архив
Фото: forexaw.com

Партія "Народний Фронт", публікуючи зведення про ситуацію в зоні АТО, заявила, що заяви ДНР і ЛНР про повне відновлення виплат пенсій не підтверджуються.

"Публічні заяви керівництва терористичної організації ДНР про початок здійснення виплати пенсій та інших соціальних виплат на всій контрольованій бойовиками території не мають підтвердження. Окремі випадки виплат від ДНР зафіксовано в трьох населених пунктах Донецької області, але мова йде про частину пенсій (в одному населеному пункті виплати здійснюються в російських рублях)", - сказано в повідомленні з посиланням на військову раду партії.

За його даними, по 1800 грн виплачується пенсіонерам на території, контрольованій ЛНР, але лише у двох поштових відділеннях в Луганську, що викликало ажіотаж серед місцевого населення і неабиякі черги. Заяви на отримання пенсій громадяни пишуть на місці. Контролюють процес виплат бойовики у формі з шевронами розформованого спецпідрозділу "Беркут".

У Сніжному працівникам бюджетної сфери для отримання заробітної плати запропоновано написати заяви на ім'я керівництва ДНР.

Крім того, за інформацією військової ради "Народного фронту", керівництво терористичних організацій ЛНР і ДНР намагається вирішити проблему забезпечення бойових дій в зимовий період, вимагаючи від російського командування поставки відповідних ресурсів. Командири загонів бойовиків ЛНР звертаються до керівництва терористів з вимогою забезпечити бійців теплим одягом - зараз ним забезпечено лише щонайбільше третину терористів.

Повідомляється також, що у Сніжному місцеві бойовики пограбували базу російських військ. Крім майна та військового спорядження, вкрадено кілька одиниць автомобільної техніки, зокрема військовий автомобіль класу "джип".

Російські військовослужбовці на Донбасі все частіше висловлюють невдоволення умовами своєї участі в бойових діях проти українських військ. Зокрема, обурення військовослужбовців РФ викликає той факт, що вони не отримують "бойові" доплати, а тільки добові "за відрядження". Разові виплати здійснюються тільки у разі підписання контракту на території РФ. Умови контракту також не передбачають виплат російським солдатам в разі отримання поранення (тільки в разі загибелі).

У Ровеньках та Антрациті відбувається примусовий збір українських паспортів у місцевих жителів. Вилучення здійснюють під час поквартирного обходу збройні представники ЛНР, які замість вилучених паспортів громадян України видають довідки, в обмін на які громадяни мають з часом отримати "посвідчення ЛНР".

У містах Донецької області, контрольованих терористами, зафіксовано роздавання продовольчих пайків місцевим жителям. До складу пайка, який видається в одні руки, входить 500 грамів крупи і пачка печива. У Стаханові (Луганська обл.) видавалося 200 грамів крупи на людину.

У Донецьку серед російських військових і найманців далі поширюються чутки щодо діяльності в місті проукраїнських партизанів. В одному з підвалів житлових будинків знайдено трупи трьох "кадирівців" (усі - колишні співробітники МВС Чечні), які зникли кілька днів тому. Як виявилося, найманців задушили.

Нагадаємо, уряд України припинив виплати пенсій і зарплат на території ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram