ГоловнаПолітика

Розслідування поховань на Донбасі повинна очолити українська влада, - Держдеп

США занепокоєні відсутністю доступу до виявлених могильників на території, контрольованій бойовиками

Розслідування поховань на Донбасі повинна очолити українська влада, - Держдеп

Розслідування справи щодо невстановлених масових поховань на сході України повинно відбуватися під керівництвом української влади у взаємодії з міжнародними експертами.

Про це заявила представник Державного департаменту Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Ми впевнені, що український уряд буде продовжувати розслідування цих заяв (про масові поховання - ред.) спільно з міжнародними експертами, як це робилося в разі з вісьмома тілами, виявленими в Слов'янську після звільнення міста від контролю сепаратистів цього літа", - зазначила Псакі.

Вона підкреслила, що США продовжує турбувати відсутність доступу до виявлених могильників, оскільки вони розташовані на території, контрольованій проросійськими бойовиками.

Коментуючи можливість спостерігачів ОБСЄ долучитися до слідства, представник держдепу зазначила, що їх було поінформовано про існування невпізнаних поховань.

"Але будь-яке розслідування має проводитися під керівництвом української влади", - підкреслила Джен Псакі.

Нагадаємо, у вересні представники самопроголошеної "ДНР" розповіли представникам ОБСЄ про три непозначені могили. Два поховання знаходилися у вугільній шахті недалеко від селища Нижня Кринка, а одне - в самому населеному пункті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram