ГоловнаПолітика

Луценко: наша партія не порушує закон

Політик заявив, що через неуважність не зачитав Віталія Чудновського у списках на з'їзді партії

Луценко: наша партія не порушує закон
Фото: Макс Левин

Лідер партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що при реєстрації Центральною виборчою комісією кандидатом у нардепи у 200 окрузі (Черкаська область) від БПП екс-БЮТівця Віталія Чудновського не було порушення законодавства.

Про це Юрій Луценко заявив у коментарі LB.ua стосовно інформації про те, що, зачитуючи списки партії на з'їзді БПП, він пропустив 200-й округ.

"Наша партія ніколи не порушує закон. ЦВК зареєструвала списки, які було проголосовано на з'їзді партії", - сказав Луценко.

Крім того, за словами Луценка, немає такого закону, який би він порушив, випадково не зачитавши прізвище кандидата в нардепи на з'їзді партії.

"Якщо я через неуважність не прочитав одне або два прізвища з 400, то це не є порушенням законодавства, а виключно технічною помилкою", - сказав Луценко.

За словами лідера БПП, в Україні неодноразово були випадки, коли на з'їзді деяких партій зачитували прізвище Сидоренко, а ЦВК реєструвала Петренка.

Раніше LB.ua повідомляв, що ЦВК зареєструвала Чудновського, порушуючи закон, оскільки згідно з чинним законодавством від партії у мажоритарці може бути висунута людина, ім'я якої було публічно зачитано на з'їзді партії.

Примітно, що Чудновського висунули від БПП в останній момент, до цього в окрузі у партії не було свого представника. Це при тому, що у 200-у балотується також король тендерної мафії Антон Яценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram