ГоловнаПолітика

У Москві намагалися викрасти Андрія Портнова, - ЗМІ

Про весняний інцидент стало відомо сьогодні

Російські правоохоронні органи затримали співробітника українського МВС, підозрюваного у спробі викрасти радника колишнього президента України Віктора Януковича. Про це у четвер, 2 жовтня, повідомляє Slon з посиланням на джерело агентства "Интерфакс" у правоохоронних органах.

У повідомленні уточнюється, що українського міліціонера на ім'я Віктор Спаський затримали ще півроку тому, проте журналістам про це стало відомо тільки тепер. Подробиць обставин затримання підозрюваного агентство не наводить, зазначаючи тільки, що його взяли на гарячому. Слідство вважає, що підозрюваний намагався викрасти Андрія Портнова, обвинуваченого в Україні у причетності до масових убивств протестувальників.

Щодо Спаського порушено кримінальну справу про викрадення людини, йому загрожує до 15 років колонії. Підозрюваний перебуває під вартою.

За даними ИТАР-ТАСС, Спаський уже визнав провину і погодився співпрацювати зі слідством.

Радник голови МВС України Антон Геращенко вже написав на своїй сторінці у Facebook, що затриманий у Росії чоловік не має ніякого відношення до української міліції. За його словами, у правоохоронних органах країни справді служив повний тезка затриманого, проте в березні він звільнився із органів і зараз живе в Києві.

Нагадаємо, у кінці травня прокуратура Києва зареєструвала кримінальні провадження за фактами вчинення протиправних дій колишнім заступником голови Адміністрації Президента Андрієм Портновим і екс-міністром юстиції Оленою Лукаш.

Повідомляється, що в червні 2010 року Портнов, використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram