ГоловнаПолітика

"Народний фронт" запропонував створити армію на 150 тис. осіб і резерв на 500 тис.

Тимчук виступив за мілітаризацію України

"Народний фронт" запропонував створити армію на 150 тис. осіб і резерв на 500 тис.
Фото: nfront.org.ua

Військова рада партії "Народний фронт" запропонував створити в Україні професійну армію на 150 тис. осіб і резерв на 500 тис.

Про це заявив її координатор Дмитро Тимчук, повідомляє прес-служба партії.

"За логікою подій ми готуємо свої пропозиції щодо протидії агресії Російської Федерації. Потенціали військові та економічні України та Росії порівнювати досить складно, тому ми мусимо бути готовими дати асиметричну відповідь. Під цим поняттям ми розуміємо мілітаризацію України, тобто підготовку населення щодо відповіді на військову агресію", - сказав Тимчук.

"У нашому баченні рецепт побудови сектору національної безпеки полягає у створенні професійної армії чисельністю 150 тисяч і потужного резерву - близько 500 тисяч. При цьому територіальна оборона буде прив'язана до територіальних адміністративних одиниць і полягатиме у двох компонентах - резерв для ЗСУ та Національної гвардії", - пояснив він.

Очікується, що Нацгвардія не тільки забезпечуватиме порядок всередині країни, а й контроль на кордоні з Росією і невизнаним Придністров'ям. "Ми дійшли висновку, що той формат охорони кордону, який був до цього, нам не підходить. Ми бачили, яка ситуація виникла на кордоні Луганської та Донецької областей і як потім там з'явилися озброєні найманці і озброєння з Росії. Все це свідчить, що прикордонна служба була не готовою для протидії таким вторгненням", - сказав він.

Нагадаємо, американське видання Business Insider поставило українську армію на 21 місце серед 35 найпотужніших армій у світі. Російська - на другому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram