ГоловнаПолітика

Київські інваліди просять Порошенка зняти з виборів Анатолія Родзинського - ЗМІ

Кандидата звинуватили в захопленні будівлі інвалідів на вулиці Фрунзе

Координаційна рада громадських організацій інвалідів Києва звернувся до президента Петра Порошенка з проханням відкликати кандидатуру Анатолія Родзинського, якого Блок Петра Порошенка висунув у кандидати в народні депутати в одному з харківських округів.

Як повідомляє РБК-Україна, активісти стверджують, що Родзинський доклав зусиль до того, щоб інваліди втратили свою будівлю в Києві.

"У 2009 році наша громадська організація стала жертвою шахрайства з боку афериста Анатолія Родзинського. Унаслідок цілої низки дій, пов'язаних із підробкою документів і шахрайством, наша організація втратила будівлю за адресою: м. Київ, вулиця Фрунзе, 60, в якій знаходилися наші виробничі підприємства. Інваліди, члени нашої організації, залишилися без роботи, без засобів для існування", - йдеться в заяві координаційної ради.

За словами активістів, вони подали звернення в міліцію, порушено низку кримінальних справ і розпочато слідство.

В організації вважають, що метою висунення Родзинського є отримання депутатської недоторканності, яка дозволить йому уникнути відповідальності. Тому координаційна рада звернулася до Президента, щоб відкликати кандидатуру Родзинського, адже парламент не повинен стати "дахом для криміналу".

Крім цього, активісти громадських організацій інвалідів провели пікет під Адміністрацією президента і виборчим штабом Блоку Петра Порошенка, а також передали лист, який було прийнято.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram