ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

"Правий сектор" вимагав біля ЦВК повернути на вибори їхнього першого номера (додано фото)

Тарасенка виключили зі списку через непогашену судимість

Близько 50 представників партії "Правий сектор" проводять мітинг біля будівлі Центральної виборчої комісії в Києві, повідомляє кореспондент LB.ua.

Їхні основні вимоги - виключити зі списків Блоку Петра Порошенка та інших демократичних сил колишніх регіоналів та інших одіозних особистостей, провести люстрацію в Центрвиборчкомі, а також повернути у список "Правого сектору" Андрія Тарасенка та Романа Хмару, яких зняли з виборів через непогашені судимості у справах про знесення пам'ятників Володимиру Леніну.

"Вимоги "Правого сектору" - одні й ті самі: щоб у списках так званих проукраїнських сил не було екс-регіоналів. Також ми вимагаємо люструвати ЦВК і повернути в списки "Правого сектору" патріотів, яких прибрали нізащо, тоді як колишніх регіоналів вносять у списки", - сказала Олена Білозерська, яка входить до списку ПС під другим номером.

Мітинг триває без інцидентів, якщо не вважати шашку, запалену протестувальниками. Близько 12:30 до них виходили два представники ЦВК, яким передали вимоги.

Нагадаємо, Андрій Тарасенко був першим номером у списку "Правого сектору", Хмара - 16-м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram