ГоловнаПолітика

"Народний фронт" почав публікувати зведення про АТО

Партія вирішила використовувати дані Дмитра Тимчука

"Народний фронт" почав публікувати зведення про АТО
Фото: Макс Левин

Партія "Народний фронт", за списком якої в парламент балотуються Дмитро Тимчук і кілька командирів добровольчих батальйонів, почала публікувати зведення про ситуацію в зоні антитерористичної операції.

Зведення подають від імені Військової ради "Народного фронту".

Зокрема, повідомляють, що в районі Донецька російсько-терористичні війська здійснюють перегрупування своїх сил. З району, прилеглого до аеропорту, відведено всі підрозділи регулярної армії РФ, окрім танкістів і коректувальників артилерійського вогню, котрих "інтегрували" в підрозділи місцевих бойовиків.

У цьому районі продовжують діяти загони місцевих терористів. У їхньому складі створено підрозділ (бойовики іменують його «ескадрильєю») розвідувальних БПЛА, якими управляють російські фахівці. БПЛА переважно використовують для коригування мінометного вогню.

При цьому російські війська намагаються приховувати від місцевих бойовиків інформацію про свої дії. Зокрема, серед терористів були поширені чутки про виведення до Росії всіх російських підрозділів, які діяли в районі Донецька. Але насправді, за даними партії, їх передислокували в район Горлівки і Комсомольського.

Також повідомляють, що "комендант Донецька" від "ДНР" оприлюднив наказ про заборону фото- і відеозйомки, включно зі зйомкою мобільними телефонами, позицій і озброєнь бойовиків і російських військ, а також облич терористів і російських військових. Порушників цієї заборони повинні негайно заарештовувати.

У район Горлівки з Росії прибув вантаж переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК). Зазначають, що це «останній штрих» у створенні російсько-терористичними військами ешелонованої системи ППО в цьому районі.

На територію Донбасу, контрольовану терористами, прибувають найманці з РФ. У Луганську будівлю обласного управління СБУ звільнили від місцевих бойовиків, відтепер там розташовується підрозділ найманців кавказької зовнішності (місцеві іменують прибулих «чеченцями»). Бойовики цього підрозділу розраховуються в місцевих магазинах новенькими купюрами номіналом 100 і 200 грн.

У Луганську керівництво "ЛНР" створило систему "квартальних" - уповноважених осіб терористів, які контролюють відведені їм житлові мікрорайони. Зараз "квартальні" повідомляють місцевих жителів, що пенсії від "ЛНР", які нібито будуть виплачувати найближчим часом, не перевищуватимуть 1 тис. грн, і пропонують виїжджати й отримувати українські пенсії на території, контрольованій владою України.

За даними партії, процес отримання жителями, які проживають на контрольованій бойовиками території, пенсій за межами регіону, набув більших масштабів. У містах, контрольованих "ЛНР" і "ДНР", не працюють українські банківські установи та структури Пенсійного фонду, тому місцеві пенсіонери масово виїжджають за межі регіону отримувати пенсії, а потім повертаються назад.

Також повідомляють, що керівництво "ДНР" звернулося до російського керівництва з проханням передати "на потреби республіки" гривневу масу, захоплену окупантами в Криму. За даними партії, запит оформлено на суму в 3,5 млрд грн.

Триває вивезення обладнання із шахт на територіях, контрольованих бойовиками. Зафіксовано вивезення устаткування з шахти ім. Калініна (Донецьк), зокрема трансформаторів і підйомно-транспортного обладнання. Вантажі вивозять у напрямку Макіївки, подальша їхня доля невідома.

Нагадаємо, зведення про ситуацію в зоні АТО щодня подає інформцентр РНБО. Також інформацію поширюють прес-центр АТО і керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram