ГоловнаПолітика

Єврокомісія оцінила виконання Україною умов щодо лібералізації візового режиму з ЄС

Ця місія допоможе Україні оцінити досягнутий прогрес у виконанні зобов'язань

Єврокомісія оцінила виконання Україною умов щодо лібералізації візового режиму з ЄС

Європейська комісія закінчила одинадцятиденну місію з оцінки виконання умов Плану дій з лібералізації візового режиму між ЄС і Україною.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні, пише РБК-Україна.

До складу місії увійшли експерти з держав-членів ЄС, агентства ЄС з безпеки зовнішніх кордонів FRONTEX та Європейської служби підтримки осіб, які претендують на отримання притулку.

"Особливу увагу було приділено питанням захисту документів, включно з біометричними даними, і управлінню кордоном, включно з міграцією та наданням притулку. Відбулися конструктивні зустрічі з представниками уряду України, Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, міжнародних організацій та громадянського суспільства", - йдеться в повідомленні.

"Українська влада докладає важливих зусиль для формування необхідних правових, політичних та інституційних основ для виконання умов нашого візового діалогу. Однак роботу ще не завершено. Ця місія допоможе державі оцінити досягнутий на сьогоднішній день прогрес у виконанні українських зобов'язань, а також допоможе вирішити нагальні питання", - заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Як наголошується, друга місія громадського порядку, безпеки та зовнішніх справ і основоположних прав відвідає Україну пізніше.

Нагадаємо, 21 березня у Брюсселі відбулася церемонія підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram