ГоловнаПолітика

Люстрацію в Україні намагаються заблокувати через ПАРЄ

Партія "Народний фронт" звинуватила Сергія Льовочкіна в зусиллях, спрямованих на відстрочення закону

Люстрацію в Україні намагаються заблокувати через ПАРЄ
Фото: Макс Левин

Партія "Народний фронт" заявила, що представники попереднього режиму намагаються заблокувати люстрацію в Україні за допомогою своїх лобістів у ПАРЄ.

Член політради партії "Народний фронт" Вікторія Сюмар у своєму Facebook розкрила механізм відтермінування запровадження закону про люстрацію.

"Люстрацію таки хочуть відстрочити. Тепер за допомогою Моніторингового комітету ПАРЄ. Як це роблять: членом Моніторингового комітету ПАРЄ від України є Юлія Льовочкіна, рідна сестра Сергія Льовочкіна. Саме вона має "спеціальний контакт" із головою комітету-соціалістом, який Партія регіонів "налагоджувала навіть через спеціальну угоду про співпрацю", щоб отримати лобі в Європі. Тепер це лобі задіяли, щоб урятувати брата Льовочкіної і Ко від люстрації", - написала вона.

Моніторинговий комітет ПАРЄ скерував у Венеціанську комісію закон "Про очищення влади" (також відомий як закон про люстрацію).

Один з авторів закону, кандидат у народні депутати від партії "Народний фронт" Леонід Ємець, коментуючи цю інформацію, заявив: "Сьогодні українські олігархи і корупційники запустили всі можливі чинники, щоб зупинити реалізацію та підписання необхідного для України закону про люстрацію української влади".

Ємець зазначив, що скерування закону на експертизу ніяк не повинно впливати на його підписання Президентом.

"Підписання закону - це право і обов'язок Президента, за конституцією, прямо визначено термін, протягом якого він повинен підписати або ветувати цей закон", - нагадав він.

Нагадаємо, закон, прийнятий парламентом 16 вересня, передбачає перевірку чиновників, які займали посади за президентства Віктора Януковича. Президент повинен підписати його протягом 15 днів або накласти вето і повернути до парламенту. Петро Порошенко заявляв, що, радше за все, підпише закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram