ГоловнаПолітика

Син генпрокурора стрімко піднявся кар'єрними сходами за 4 місяці

Журналісти отримали офіційну відповідь про призначення Валерія Яреми на посаду голови Держреєстру

Син генпрокурора стрімко піднявся кар'єрними сходами за 4 місяці
Валерий Ярема
Фото: vk.com

Син генпрокурора Валерій Ярема прийшов в апарат Укрдержреєстру в червні 2014 року, а у вересні вже очолив департамент. Про це йдеться у відповіді на запит "Української правди".

Згідно з повідомленням, загальний трудовий стаж Валерія Яреми становить 6 років. У 2011 році він отримав ступінь магістра права в Київському університеті Шевченка, а у 2013-му закінчив відділення психології в педуніверситеті Драгоманова, потім працював у Міністерстві юстиції, а з червня 2014 року - в апараті Укрдержреєстру.

Після призначення син генпрокурора фактично виконував обов'язки директора департаменту "у зв'язку з хворобою директора".

До повноважень департаменту, яким керує Ярема, належить розробка нормативно-правових актів у сфері реєстрації нерухомості, проведення їхньої експертизи й інформаційно-консультаційна робота.

"Ні до повноважень директора департаменту, ні інших працівників департаменту не належить проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно", - пояснили в Держреєстрі.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо про призначення сина генпрокурора, 26-річного Валерія Яреми на посаду начальника департаменту держреєстрації речових прав на нерухоме майно. Згодом генпрокурор Віталій Ярема заявив, що його син не бере хабарів і заробляє на своїй посаді 6500 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram