ГоловнаПолітика

Тимошенко: Порошенко має ініціювати референдум про НАТО

Лідер "Батьківщини" заявила, що армія РФ набагато слабша, ніж сили НАТО

Тимошенко: Порошенко має ініціювати референдум про НАТО
Фото: tymoshenko.ua

Партія "Батьківщина", якій відмовили в проведенні референдуму про вступ до НАТО, вважає, що тепер його мусить ініціювати президент Петро Порошенко. Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

"Ми двічі намагалися провести референдум одночасно з виборами - одного разу я намагалася переконати українську владу провести референдум під час президентських виборів, тому що, за нашими оцінками, сьогодні понад 70% українців бачать стратегічний захист України та припинення ризику війни саме в системі НАТО. Але під час президентських виборів мене не почули. Ми зараз робимо другу спробу - під час парламентських виборів. Але що зробила Центральна виборча комісія? Комуністи і "регіонали" зібралися і сказали "НАТО - ні"... Це має ініціювати президент України, бо провести референдум і показати світу, що в Україні понад 70% бачать Україну в НАТО - це функція президента", - цитує Тимошенко прес-служба партії.

На її думку, територіальні проблеми України не повинні зашкодити їй зробити крок до євроатлантичної інтеграції. "Грузія має Абхазію, але вона змогла отримати програму дій з наближення до НАТО. У Молдови є своє Придністров'я. Але у них цей процес почався", - сказала Тимошенко.

"Всі розуміють, що НАТО в кілька разів сильніше, ніж навіть добре профінансована, але дуже застаріла й архаїчна армія Російської Федерації. Тому сьогодні, коли ми говоримо про стратегічну безпеку України і про стратегічну безпеку країн пострадянського простору, які не хочуть бути жертвами в Митному союзі, то мова може йти тільки про одну систему безпеки - систему НАТО", - підкреслила політик.

Нагадаємо, що 15 вересня ЦВК не дозволила провести референдум про вступ до НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram