ГоловнаСвіт

Туреччина розмістила танки на кордоні з Сирією

Ердоган заявив про необхідність створення "зони безпеки" на турецько-сирійському кордоні

Туреччина розмістила танки на кордоні з Сирією
архив

Генштаб Турреччини розмістив танки на кордоні з Сирією, неподалік від прикордонного сирійського міста Кобані, після того як на турецьку територію потрапило кілька снарядів, випущених терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це 30 вересня повідомляє агентство Рейтер.

Крім того, за даними проурядової газети Sabah, наразі на кордоні з Сирією у повній боєготовності знаходяться дві військові бригади, що складаються приблизно з 10 тис. солдатів.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після прильоту зі США на прес-конференції у стамбульському аеропорту заявив про необхідність створення "зони безпеки" на кордоні Туреччини та Сирії, щоб забезпечити безпечне переміщення біженців. За його словами, є три важливі речі, які Туреччини необхідно вжити. Йдеться, зокрема, про введення безпольотної зони, створення зони безпеки з боку Сирії, а також про те, щоб визначити, у взаємодії з ким і яким чином будуть здійснюватися ці процеси.

За даними ООН, з 19 вересня кількість біженців, які прибули з Сирії до Туреччини, перевищила 144 тис. осіб.

Як зазначає Рейтер, очікується, що вже в четвер парламент Туреччини схвалить проведення транскордонних військових операцій у Сирії та Іраку, оскільки бойовики "Ісламської держави" загрожують безпеці території країни. Разом з тим, Анкара не наважується відправити свої війська в бій проти ісламістів до введення безпольотної зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram