ГоловнаПолітика

Начальника Генштабу допитали в рамках розслідування іловайської трагедії

Винних у події досі офіційно не називають

Начальника Генштабу допитали в рамках розслідування іловайської трагедії
Виктор Муженко
Фото: ipress.ua

Військова прокуратура допитала начальника Генерального штабу Збройних сил Віктора Муженка у зв'язку з розслідуванням подій, які сталися біля Іловайська (Донецька область).

"Зараз слідчі військової прокуратури працюють і ретельно допитують (керівників оборонного відомства). Нещодавно допитали керівника Генерального штабу Збройних сил генерала Віктора Муженка, також призначено відповідні військово-тактичні експертизи", - розповів генпрокурор Віталій Ярема на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ярема уточнив, що цю експертизу проводить Академія Збройних сил України. У її рамках дадуть оцінку діям тих, хто керував військовими в Іловайську.

Також в рамках розслідування Іловайської трагедії порушено кримінальні провадження, пов'язані з дезертирством і невиконанням наказів.

"Головна інформаційна проблема була із 5 батальйоном територіальної оборони з Івано-Франківська. Сьогодні військова прокуратура західного регіону проводить ретельну роботу в цьому напрямку. Я знаю, що декого там уже оголосили в розшук - це один із підбурювачів, який був на посаді командира роти. Він підбурював до того, щоб покинути місце (бою)", - розповів Ярема.

Нагадаємо, міністр оборони Валерій Гелетей повідомив, що під Іловайськом загинуло 107 українських військових. При цьому військові, що вибралися з оточення, називають на порядок більші цифри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram