ГоловнаПолітика

Пшонка мав персональний міст у селі під Києвом, - Ярема

Генпрокуратура розслідує ще одну справу проти свого колишнього начальника

Пшонка мав персональний міст у селі під Києвом, - Ярема

У районі села Стоянка під Києвом для колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки побудували окремий міст, щоб йому не доводилося стояти на світлофорі.

Про це сьогодні на брифінгу розповів наступник Пшонки на посаді генпрокурора Віталій Ярема, пише РБК-Україна.

"Хотів би звернути вашу увагу на міст, який знаходиться в районі населеного пункту Стоянка. Цей міст побудований виключно для колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, щоб коли він їхав додому, не зупинявся на світлофорах", - розповів він.

"З'ясувалося, що з державного бюджету було виділено 108 млн грн на будівництво цього моста, але використано лише 8 млн. Тобто незважаючи на те, що міст закінчили на 90%, використано лише 8 млн. Де решта коштів? Сьогодні надійшла інформація, що ці кошти збиралися з прокурорів областей, які привозили ці кошти і давали будівельникам. Ці питання ми досліджуємо в рамках розслідування відповідних кримінальних проваджень", - додав Ярема.

Нагадаємо, раніше ГПУ повідомила, що більш ніж два роки співробітники "Беркута" охороняли приватний будинок Пшонки. Маєток Пшонки розташований у селі Гореничі і вражає пишним оздобленням, дібраним без смаку, позолотою, стразами, кількістю картин і статуй.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram