ГоловнаПолітика

Турчинов досі не підписав закон про особливий статус Донбасу

Спікер чекає висновків регламентного комітету

Турчинов досі не підписав закон про особливий статус Донбасу
Фото: zn.ua

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов досі не підписав законопроекти про особливий статус окремих територій Донбасу і про амністію бойовиків. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

Спікер зазначив, що передав ці документи на розгляд регламентного комітету. "Тільки-но регламентний комітет розгляне ці документи, я відразу їх підпишу", - сказав він.

"Багато було навколо цього спекуляцій. Я запрошував і прокуратуру, і СБУ, щоб ні у кого не виникало питань щодо оформлення цих законопроектів", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, раніше Турчинов доручив регламентному комітету перевірити легітимність процедури голосування законів про особливий статус та амністії. Крім того, на сайті Верховної Ради вже двічі змінювався текст законопроекту: в первісному варіанті межі районів з особливим статусом має визначати парламент, однак кілька днів на сайті висів варіант закону, де межі районів визначає керівник Антитерористичного центру. Турчинов заявляв, що підпише тільки ту версію закону, де особливий статус надає Верховна Рада.

На думку віце-прем'єра України Володимира Гройсамана, закон про особливий статус почне діяти після місцевих виборів, призначених у цих районах на 7 грудня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram