ГоловнаПолітика

Німеччина виділить €25 млн на житло для переселенців із зони АТО

Планується побудувати містечка для більш ніж 4 тисяч вимушених переселенців

Німеччина виділить €25 млн на житло для переселенців із зони АТО
Фото: EPA/UPG

Німеччина має намір виділити 25 млн євро на будівництво житла для переселенців із зони антитерористичної операції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Петро Порошенко подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за гуманітарні ініціативи Німеччини на продовження домовленостей, досягнутих під час візиту канцлера до Києва. Зокрема, Німеччина виділяє 25 мільйонів євро на будівництво житла для вимушених переселенців і 500 мільйонів євро кредитних гарантій на відновлення інфраструктури Донбасу", - сказано в повідомленні.

У телефонній розмові Порошенко повідомив, що, за його дорученням, віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду за участю представників органів центральної та місцевої влади, Німецького товариства міжнародного співробітництва, посольства Німеччини в Україні з метою реалізації гуманітарних проектів на кошти німецького уряду.

"Зокрема обговорювалося питання доставки та розповсюдження німецької гуманітарної допомоги в Донецькій і Луганській областях та побудови містечок для більш ніж 4000 вимушених переселенців", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Німеччина готова відправити в Україну 75 вантажівок з гуманітарною допомогою для переселенців, насамперед це товари першої необхідності для зимового періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram