ГоловнаПолітика

Слідчий комітет Росії заявляє про геноцид на Донбасі

Порушено кримінальну справу

Слідчий комітет Росії заявляє про геноцид на Донбасі
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо геноциду російськомовного населення Донбасу. Про це сьогодні заявив офіційний представник СКР Володимир Маркін, передає "Интерфакс".

Згідно з повідомленням, розслідування СКР засвідчило, що "невстановлені особи з числа вищого політичного і військового керівництва України, Збройних сил України, національної гвардії України і "Правого сектору" віддавали накази, спрямовані на повне знищення саме російськомовних громадян", які проживають на території Луганської та Донецької областей.

За версією слідства, вбивства російськомовних громадян здійснювалися із застосуванням систем залпового вогню "Град" і "Ураган", авіаційних некерованих ракет, які мають касетну головну частину, тактичних ракет "Точка-У" та інших видів важкого наступального озброєння невибіркової дії.

Маркін також навів як доказ геноциду факти руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури регіону.

Про конкретних посадових осіб, стосовно яких порушено кримінальну справу, не повідомляється.

Нагадаємо, у квітні цього року на території Донецької та Луганської областей відбулося захоплення будівель місцевих адміністрацій ряду міст. Загарбники вивішували на адміністративних будівлях прапори Росії, а пізніше заявили про створення "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки". Керівники груп бойовиків в обох випадках виявилися громадянами Росії. Присутність російських "добровольців" на території бойових дій в Україні визнав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram