ГоловнаПолітика

Порошенко виключає федералізацію України

Президент має намір налагодити діалог із бунтівними регіонами

Порошенко виключає федералізацію України
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко заявив, що не розглядає варіанта федералізації України.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "1+1", яке вийшло в ефір у неділю ввечері, повідомляє УНІАН.

"Я можу вас запевнити, що ні питання суверенітету, ні територіальної цілісності, ні незалежності України не стоять у порядку денному. Україна є і буде єдиною державою. Жодної федералізації, Україна буде соборною й унітарною державою", - наголосив він.

Водночас, відповідаючи на запитання про раніше заморожені конфлікти на території колишнього СРСР, Порошенко зазначив, що причиною цього стала відсутність діалогу і те, що кожна зі сторін думала, що "потрібно воювати до переможного кінця".

"Я можу сказати з власного дипломатичного досвіду, що Придністров'я, Абхазія, Осетія, Нагірний Карабах та інші заморожені конфлікти існують десятиліттями з двох причин: перша позиція - одразу ж не налагодили діалог, який дозволив би швидко й оперативно запропонувати принаймні вихід зі сформованої ситуації, кожен думав, що треба воювати до переможного кінця. Це призвело де-факто до появи державних формувань, які розкололи країни", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, більшість українців - 74,1% - виступають за збереження унітарного державного ладу, причому за останні шість років кількість прихильників унітарної України зросла більш ніж на чверть, свідчать результати соцопитування, проведеного Інститутом Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram