ГоловнаПолітика

БПП "злив" округи під Льовочкіна, Хомутинніка і Литвина

Кількість "злитих" округів партією влади налічує більш ніж 10

БПП "злив" округи під Льовочкіна, Хомутинніка і Литвина
Фото: klichko.org

Блок Петра Порошенка "злив "кілька мажоритарних округів" під одіозних екс-регіоналів і чиновників команди Януковича".

Про це у своєму матеріалі "Петрові стайні "пише шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

"Схем зливу дві: або БПП взагалі нікого не висуває в цьому округу, або висуває відверто слабкого кандидата", - йдеться в матеріалі.

"Конкретні приклади: 171 округ (Віталій Хомутиннік), 150-й (Костянтин Жеваго), 24-й злито під людину Пінчука Якова Безбаха, 65-й (Володимир Литвин), 102-й (Олесь Довгий), 128-й (Сергій Льовочкін), 169-й (Олександр Фельдман), 192-й (Олександр Герега), 193-й (Микола Мельник, чоловік Інни Богословської), 70-й (Михайло Ланьо), 217-й (Вадим Столар). Під питанням також 200-й округ Антона Яценка і 95-й, який, судячи з усього, просто продали", - пише Соня Кошкіна.

Усього таких округів, за її словами, налічується близько 11.

У деяких випадках, як, наприклад, в окрузі Льовочкіна або Довгого, акцентує шеф-редактор, так званих технічних кандидатів добирали самі екс-чиновники.

"128-й - Володимир Опришко. Злив. Спершу планували, що в окрузі піде самовисуванцем Сергій Льовочкін. Підтримувати його відкрито Банкова не могла, але висунути від БПП технічного кандидата - цілком. Опришко - стовідсоткова людина Льовочкіна. Інформації про нього у відкритих джерелах вкрай мало. Однак останньої миті одіозний голова АП Януковича віддав перевагу місцю у списку Опозиційного блоку. А Опришко на 128-му залишився", - йдеться в матеріалі.

Аналогічна схема застосована і в окрузі Олеся Довгого, якого - через його одіозність - офіційно БПП підтримати не міг.

"На Банковій запропонували компромісний варіант. Кандидатом у 102 окрузі від БПП стала людина Олеся Довгого Вадим Бондар. "Дублера" Довгий добирав сам. Добирав уважно - щоб ніяк не можна було підтвердити їхній зв'язок. Головною вимогою до кандидата була його непоказність. Сьогодні завдання стовідсотково реалізовано", - пише Соня Кошкіна.

"У частині округів не знайшлося гідних кандидатів. Тут у БПП стоять пропуски просто тому, що партія влади не знайшла, кого номінувати (63-й, 67-й, 79-й і т.д.)", - йдеться також у матеріалі.

"Цікаво, що більшість "зливів" відбувалося за квотою "Удару". Чому, слід запитати у Віталія Кличка. І якщо партійний список "порошенківці" з "кличківцями" поділили в пропорції 70 на 30, то в мажоритарці останнім дісталося явно ще менше", - резюмує Кошкіна.

Декотрі кандидати, як от у 94 окрузі, за її словами, дивують.

"94-й - Гліб Лірник. Що корисного може зробити в ВР гламурний власник нічного клубу 1987 року народження? У БПП, мабуть, знають відповідь, тому й номінували на скандальний 94 округ власника D*Lux Гліба Лірника. Його батько Андрій Лірник у політиці раніше співпрацював з Парцхаладзе (сам Парцхаладзе йде у ВР 93 номером провладного списку). У бізнесі з тими, кого за Януковича інакше, як «фарммафія», не називали. Чому округ скандальний? У 2012-му на ньому переміг Віктор Романюк, але перемогу в нього вкрали. Сам Романюк вимушено емігрував", - зазначила шеф-редактор.

Докладно про ці й інші округи читайте в повній версії матеріалу "Петрові стайні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram