ГоловнаПолітика

Бойовики на Донбасі продовжують активні наступальні дії

За добу позиції сил АТО обстріляли більш ніж 50 разів

Бойовики на Донбасі продовжують активні наступальні дії
Фото: EPA/UPG

У зоні бойових дій на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують активні наступальні дії.

Як повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, зафіксовано більш ніж 50 обстрілів позицій і блокпостів українських військ.

Крім обстрілів, зафіксовано неодноразові спроби штурмів позицій сил АТО на території аеропорту в Донецьку, а також у районі н.п. Дебальцеве і Трудівське.

Зокрема, 8 разів зазнавали вогневих ударів терористів позиції наших військ у районі н.п. Дебальцеве; 7 разів обстріляли з артилерії, мінометів і стрілецької зброї опорний пункт у районі н.п. Нікішине; 3 рази обстріляли позиції на території аеропорту в Донецьку. 3 рази обстріляли позиції в районі н.п. Гранітне, Рідкодуб. Також терористи завдавали ударів по українських військах у районі н.п. Талаківка, Малоорлівка, Орлоя-Іванівка, Новогригорівка, Триізбенка, Мар'їнка, Піски, Красногорівка.

За даними ІО, в "уряді ЛНР" відбулася нарада керівництва цієї терористичної організації з приводу вкрай складної криміногенної ситуації на контрольованій бойовиками території. Для зниження кількості злочинів "глава ЛНР" Ігор Плотницький запропонував роззброїти терористів з числа ув'язнених-втікачів і наркозалежних. Керівництво "міноборони ЛНР" відповіло категоричною відмовою.

Також наголошують, що, незважаючи на активну допомогу Росії, в "ЛНР" і "ДНР" склалася критична ситуація з пальним. У "ЛНР" заявки на виділення пального затверджує голова "республіки". У Луганську на 157 автомобілів так званої "поліції" бойовиків і "міської влади" виділено 300 літрів пального.

У школах на захоплених бойовиками територіях учителям запропоновано в оплату за роботу брати сухі пайки, пише Тимчук. Пайки виробництва РФ. Видають один пайок на день.

Нагадаємо, влада України не визнає порушення перемир'я з боку "ДНР" і "ЛНР", заявляючи, що обстріли сил АТО проводять якісь ніким не контрольовані збройні формування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram