ГоловнаСвіт

У ЄС дозволили користуватися мобільними телефонами в літаках

Більше не потрібно перемикати засоби зв'язку на режим польоту

У ЄС дозволили користуватися мобільними телефонами в літаках
Фото: EPA/UPG

Європейське агентство з авіабезпеки послабило обмеження на використання електронних приладів на борту літака.

Відповідно до нових правил, авіакомпанії вже зараз можуть дозволити пасажирам виходити в Інтернет за допомогою мобільних телефонів і планшетних комп'ютерів протягом усього польоту. При цьому більше не потрібно перемикати засоби зв'язку на режим польоту, повідомляє "Німецька хвиля".

Найбільший німецький авіаперевізник, авіакомпанія Lufthansa, оголосила, що має намір ввести нові правила "якомога швидше".

Згідно з інформацією EASA, пасажири можуть не вимикати електронні прилади під час зльоту і посадки, оскільки літаки обладнані захищеною від перешкод технікою. Її наявність повинні гарантувати авіакомпанії.

При цьому розмови мобільним телефоном на більшості авіаліній і надалі будуть заборонені. Незважаючи на те, що стільниковий зв'язок у повітрі не викликає жодних технічних проблем, проти телефонних дзвінків, за даними Lufthansa, виступають "більшість пасажирів".

Відповідно до проведеного в Німеччині соціологічного опитування, тільки 13% пасажирів хотіли б користуватися під час польоту мобільними телефонами.

Раніше повідомляли, що Росія може закрити небо для авіакомпаній ЄС у відповідь на санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram