ГоловнаПолітика

Російські військові провели переговори з бойовиками щодо режиму тиші

Результати зустрічі наразі не відомі

Російські військові провели переговори з бойовиками щодо режиму тиші
"Глава ДНР" Александр Захарченко
Фото: argumentua.com

У Донецьку до першої години ночі тривала зустріч російських військових з представниками бойовиків щодо встановлення режиму тиші.

Про це на брифінгу повідомив речник інформцентру РНБО Володимир Полевий.

"Російські представники на чолі із заступником головнокомандувача сухопутних військ Росії генерал-лейтенантом Олександром Ленцовим перебувають у Донецьку. До першої години ночі там тривала зустріч із представниками незаконних збройних формувань щодо встановлення режиму тиші. Зараз результати цієї зустрічі нам не відомі", - сказано у зведеннях РНБО.

Нагадаємо, прес-служба Міноборони України вчора повідомила, що 76 російських військових, які увійшли до спеціальної робочої групи, вирушили в Донецьк переконувати бойовиків припинити вогонь і почати виконувати пункти Мінського меморандуму. У цей час має бути оголошено дводенну тишу. Якщо її не буде порушено, то розпочнеться послідовне відведення підрозділів сторін на узгоджені рубежі.

Передбачається відведення засобів ураження калібром понад 100 мм на певні відстані і створення 30-кілометрової зони розмежування, а також розмінування територій.

Зона певних районів щодо припинення вогню має бути розподілена на чотири-п'ять секторів безпеки, в яких мають працювати від трьох до п'яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України і РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram