ГоловнаПолітика

У Раду проходять три партії, - опитування

Гарні шанси потрапити в парламент також мають партії Гриценка і Яценюка

У Раду проходять три партії, - опитування
Фото: newsfiber.com

Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології оприлюднили результати соцопитування, згідно з якими до Верховної Ради пройдуть лише три партії: Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Олега Ляшка і партія "Батьківщина".

Питання для респондентів змоделювали з умовою, що всі партії йдуть на вибори окремо (не всі політсили на момент початку опитування визначилися з форматом участі у виборах. - ред).

Згідно з результатами опитування, у виборах Верховної Ради мають намір взяти участь 65% населення, при цьому третина з них не визначилися, за кого голосуватиме.

Партія "Блок Петра Порошенка" набрала б 26,9% голосів виборців, які підуть на вибори, Радикальна партія Олега Ляшка - 6,2%, партія "Батьківщина" - 5,5%.

Трохи не дотягує до подолання п'ятивідсоткового бар'єра партія "Громадянська позиція" - за неї готові віддати свої голоси 4,6%. Також мають гарні шанси подолати виборчий бар'єр партії "Народний фронт" (3,9%), "Сильна Україна" (2,8%), "Свобода" (3,3%) і КПУ (3,0%).

Партія "Самопоміч" набирає 1,7% голосів виборців, "Правий сектор" - 0,9%, Партія регіонів - 0,9%, "Воля" - 0,15%.

Опитування проводили з 12 по 21 вересня у 110 населених пунктах у всіх областях України, крім Криму та Луганської області. У період опитування в Луганській області тривали інтенсивні військові дії, тому за рахунок Луганської області відповідно збільшено квоту Донецької області, яка за багатьма параметрами мало відрізняється від населення Луганської області. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, всередині вересня партії остаточно визначилися з форматом участі у виборах. Так, партія "УДАР" бере участь у виборах разом із "Блоком Петра Порошенка", а до об'єднання "Опозиційний блок" увійшли представники Партії розвитку України Сергія Льовочкіна, "Трудової України", партій "Україна - Вперед!" Наталії Королевської, "Центр" Вадима Рабиновича і "Нова політика" Володимира Семиноженка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram