ГоловнаПолітика

ОБСЄ, Україна та Росія визначають межі буферної зони на Донбасі

Робоча група розпочала діяльність в зоні АТО

ОБСЄ, Україна та Росія визначають межі буферної зони на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Представники України, Росії та ОБСЄ розпочали свою діяльність в рамках робочої групи загального центру з контролю і координації питань щодо припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Сьогодні, 26 вересня, о 8:00 розпочала свою діяльність робоча група загального центру з контролю і координації питань щодо припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. До складу центру увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Робоча група має зробити все для повного припинення вогню і встановлення "режиму тиші".

Серед першочергових заходів передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 мм і створення 30-кілометрової зони розмежування, визначеної Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у певних районах ворожих сторін.

Буферну зону розподілять на 4-5 секторів безпеки, де працюватимуть від трьох до п'яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України і РФ.

Нагадаємо, з моменту підписання перемир'я 5 вересня бойовики жодного дня не припиняли обстрілу українських позицій. Так, минулої доби зафіксовано обстріли позицій українських силовиків в районі 10 населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram