ГоловнаПолітика

Прес-секретар Яценюка пояснила, чому він у Нью-Йорку зупинився в розкішному готелі

Прем'єр під час візиту в США жив у номері, заброньованому для Порошенка

Прес-секретар Яценюка пояснила, чому він у Нью-Йорку зупинився в розкішному готелі
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оселився у Нью-Йорку під час свого візиту в ООН у номері, який бронювали для президента Петра Порошенка.

Про це заявила у "Фейсбуці" прес-секретар прем'єра Ольга Лаппо, коментуючи інформацію про те, що Яценюк жив у дорогому нью-йоркському готелі.

"Про інформацію щодо проживання української делегації у Нью-Йорку. По-перше, цей готель зарезервували для офіційної української делегації два місяці тому. Номери замовлялися під делегацію на чолі з президентом. Рішення, що українську делегацію очолить саме прем'єр ухвалили три дні тому. У цей час, коли проводиться Генасамблея ООН, інших варіантів забронювати готель не існує. З точки зору заходів безпеки список готелів визначається секретною службою США. До того ж ми всі, хто приїхав з Арсенієм Яценюком, жили у кімнатах по двоє. Тож вартість номера на одну людину становила середньостатистичну в місті у цей час", - заявила вона.

Раніше кореспондент "Блубмерга" Галина Павліва у "Фейсбуці" написала, що Яценюк летів до США економ-класом, але потім оселився в "Плазі", де "найпростіший номер коштує $950 + податок 8.875% = $1035". Вона додала, що готелі такого класу в цьому місті коштують у 2-3 рази дешевше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram