ГоловнаПолітика

Кримінальну справу проти українських депутатів у Росії назвали "репресіями"

Депутати Держдуми Росії обурені рішенням української влади

Кримінальну справу проти українських депутатів у Росії назвали "репресіями"
Фото: obozrevatel.com

Депутати Держдуми називають "політичними репресіями" порушення кримінальної справи проти 24 депутатів Верховної Ради, які їздили в Держдуму. Про це заявив голова комітету нижньої палати у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Нинішня київська влада проголошує курс на рух до євродемократії, а сама розправляється у кращих традиціях тоталітарних режимів навіть не з інакодумцями, а просто з депутатами, які продемонстрували сміливість", - сказав Слуцький.

За його словами, побувавши в Держдумі, члени депутатської групи Верховної Ради "За мир і стабільність" - "ніякі не зрадники і не злочинці".

"Йшлося не про зазіхання на територіальну цілісність України, в чому звинувачують наших колег, йшлося про можливі форми міжпарламентської російсько-української співпраці. Адже як відомо, там, де не проходить дипломатія офіційна, проходить дипломатія парламентська, а отже, народна", - сказав голова комітету.

Нагадаємо, 17 вересня народні депутати ВР з групи "За мир і стабільність" узяли участь у пленарному засіданні Держдуми РФ. Голова Верховної Ради Олександр Турчинов уже вніс на розгляд парламенту проект постанови про позбавлення цих депутатів права участі в пленарних засіданнях і заробітної плати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram