ГоловнаПолітика

Мінфін Італії шукає активи Януковича та Медведчука

Силовий підрозділ мінфіну має намір реалізувати візові та фінансові санкції

Мінфін Італії шукає активи Януковича та Медведчука
Фото: www.newsfiber.com

Італійська поліція шукає активи колишнього президента України Віктора Януковича й українського політика, близького друга російського президента Віктора Медведчука.

У поле зору італійців також потрапили помічник президента Росії Владислав Сурков, віце-прем'єр Дмитро Рогозін, депутати Держдуми Олена Мізуліна і Леонід Слуцький, сенатори Валентина Матвієнко й Андрій Клішас, радник президента Сергій Глазьєв, а також кримські чиновники Сергій Аксьонов і Володимир Константинов. Про це пише видання "Слон" із посиланням на італійську пресу.

В Італії встановлюють, яке майно належить цим особам, а також шукають їхні банківські рахунки. Фінансові операції росіян і українців вивчає спеціальний підрозділ Bankitalia, що збирає фінансову інформацію.

Італія, як і інші країни Євросоюзу, розшукує майно та рахунки росіян, проти яких запроваджено візові та фінансові санкції, в рамках закону ЄС від 2005 року, спрямованого проти фінансування тероризму.

Нагадаємо, фінансова гвардія Італії в понеділок, 22 вересня, наклала арешт на чотири вілли і квартиру російського мільярдера Аркадія Ротенберга. Крім того, силовики заморозили акції компанії Aurora 31, через яку Ротенбергу належить половина готелю Berg Luxury в центрі Рима.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram