ГоловнаПолітика

Геннадій Москаль спробує домовитися з "ЛНР"

Губернатор просить допомоги ОБСЄ в організації переговорів

Геннадій Москаль спробує домовитися з "ЛНР"
Фото: Макс Левин

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль просить представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі сприяти у встановленні діалогу між обладміністрацією та самопроголошеною "Луганською народною республікою".

Згідно з повідомленням, 24 вересня Москаль зустрівся з представниками місії ОБСЄ у Луганській області. Під час зустрічі було порушено питання мети місії ОБСЄ на території області та її посередництва в переговорах із сепаратистами.

"У Луганську залишилося багато документів, які необхідні для повноцінного функціонування адміністрації. До мене нещодавно звернулася мати з дитиною, якій потрібно отримати паспорт. Усі їхні документи залишилися в Луганську, як їм допомогти - питання залишається відкритим. Ми просимо місію ОБСЄ на рівні структурних відділів адміністрації допомогти налагодити діалог", - зазначив губернатор.

Представники ОБСЄ зазначили, що вони приїхали для того, щоб познайомитися з новим керівництвом області та визначити напрямки співпраці.

За їхніми словами, найближчим часом кількість спостерігачів у Луганській області збільшиться до 150 осіб, а в цілому на Донбасі - до 350.

Нагадаємо, Геннадій Москаль має намір перенести з Луганська у Сєвєродонецьк обласну лікарню та інші медичні установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram