ГоловнаПолітика

Більшість у парламенті може отримати президентська партія, - соцопитування

У Верховну Раду проходять шість партій, ще чотири - на межі прохідного бар'єру

Більшість у парламенті може отримати президентська партія, - соцопитування
Фото: Макс Левин

У Верховну Раду можуть пройти шість партій – Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Олега Ляшка, "Народний фронт", ВО "Батьківщина", "Громадянська позиція" і "Сильна Україна". Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології АПН України спільно з Асоціацією політичних психологів 5-12 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з опитуванням, за Блок Порошенка готові проголосувати 31,5% опитаних, Радикальна партія набирає 12,7%, "Народний фронт" - 8,1%, ВО "Батьківщина" - 7,9%, партія "Громадянська позиція" - 6,6%, "Сильна Україна" - 6,3% .

Близько до прохідного 5%-го бар'єру підійшли партія "УДАР" і ВО "Свобода", які набирають по 4,6% голосів опитаних, а також Комуністична партія України - 4,2%, партія "Правий сектор" - 4,1% . Решта партій разом набирають 9,6%.

Не визначилися з вибором 20% опитаних.

Соціологи зазначають, що Блок Порошенка лідирує у всіх регіонах, прихильники Радикальної партії зосереджені більше в західному і центральному регіонах (10,9% і 12%, відповідно), ніж у південному і східному (по 4,9%).

Менш виразні, але все-таки помітні преференції мають на заході і в центрі "Народний фронт", ВО "Батьківщина", "Громадянська позиція", ВО "Свобода", "Правий сектор", "Об'єднання "Самопоміч". У південному і східному регіонах відносно більшою популярністю користуються "Сильна Україна" і КПУ.

Загалом під час соцопитування було опитано 2 тис. респондентів у 166 населених пунктах (із них 68 - міські, 98 - сільські) у всіх регіонах України, крім АР Крим та Севатополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram