ГоловнаПолітика

Росія збирає черговий гумконвой на Донбас

Коли відправлять гумдопомогу - наразі невідомо

Росія збирає черговий гумконвой на Донбас
Фото: EPA/UPG

МНС Росії збирає черговий конвой гуманітарної допомоги для жителів південного сходу України. Про це повідомив у Раді Федерації на засіданні громадського комітету з надання гумдопомоги заступник голови міністерства Володимир Степанов, зазначає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз збираємо четвертий гуманітарний конвой і працюємо спільно з МЗС. Збирається гуманітарна допомога, і по лінії МЗС буде вирішено, коли і як її відправляти", - сказав Степанов.

Зараз, за його словами, МНС акцентує на прийдешній зимі, відповідно формуватимуть гуманітарну допомогу. "Ми вже провели експертну оцінку готовності до зими спільно з представниками Луганської та Донецької народних республік і дали їм свої рекомендації. Зараз ми продовжуємо цю роботу. З урахуванням майбутньої зими ми будемо відповідно і формувати гуманітарний вантаж", - наголосив Степанов.

Як повідомляли 20 вересня, колона з російською гуманітарною допомогою прибула в Донецьк.

Як відомо, Міжнародний Комітет Червоного Хреста відмовився брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою для жителів південного сходу України.

Першу гуманітарну колону Росія відправляла на південний схід України наприкінці літа: 22 серпня 280 вантажівок вирушили до Луганська.

Другий гуманітарний конвой з Росії складався з близько 200 КамАЗів і прибув до Луганської області 13 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram