ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу проти судді, який відпустив на свободу комроти "Беркута"

Розслідування доручено прокуратурі Києва

ГПУ порушила справу проти судді, який відпустив на свободу комроти "Беркута"
Архив

Генеральна прокуратура почала кримінальне провадження за фактом заяви адвоката потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані щодо рішення судді Печерського райсуду Києва про звільнення з-під варти командира роти "Беркута", підозрюваного в розстрілі 39 учасників Євромайдану.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"До Генеральної прокуратури України звернувся адвокат потерпілих у справі масових розстрілів учасників акції протесту на Майдані з заявою щодо рішення судді Печерського районного суду міста Києва про звільнення з-під варти командира роти спеціального призначення "Беркут" при ГУ МВС України в м.Києві, якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській. За фактом цієї заяви Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України", - йдеться у заяві.

Розслідування зазначеного кримінального провадження доручено слідчому відділу прокуратури міста Києва, який ретельно перевірить всі обставини та мотиви ухвали суддею такого рішення і надасть об'єктивну правову оцінку.

Нагадаємо, 19 вересня Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти командира роти спецпризначення "Беркута", якого підозрюють у вбивстві євромайданівців на вулиці Інститутській.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура закінчила досудове розслідування проти комроти "Беркута" і двох його підлеглих щодо розстрілу 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській в Києві.

У зв'язку із закінченням терміну утримання під вартою підозрюваних, слідчий звернувся до Печерського районного суду з клопотанням про продовження терміну утримання під вартою, враховуючи об'єктивні ризики можливості їх ухиляння від слідства і суду.

У результаті слідчий суддя, задовольнивши клопотання про продовження терміну утримання під вартою двох підозрюваних, усе-таки звільнив з-під варти їхнього командира, який, згідно з отриманими слідством даними, керував розстрілом "майданівців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram