ГоловнаПолітика

Через "злив" інформації "Азов" ледь не загинув біля Іловайська

Командир полку назвав два докази "зливу"

Через "злив" інформації "Азов" ледь не загинув біля Іловайська
Андрей Билецкий
Фото: Нелли Вернер

Командир полку "Азов" Андрій Білецький підозрює, що силовики "зливають" інформацію про позиції сил АТО бойовикам. Про це він повідомив ТСН.

"Елементи "зливу" інформації однозначно присутні. Вони є - і це факт. Говорити, наскільки високий рівень "зливу" інформації, - надзвичайно складно", - заявив Білецький.

Він навів два приклади.

"Штурм Маріуполя мав початися о 5-й ранку. Десь о третій годині ночі, коли почалася мобілізація на армійській базі, як потім стало відомо від "ДНРівців", хтось повідомив "Чечена", що готується штурм "Азовом". Він узяв 20 найкращих бойовиків і найкраще важке озброєння і проскочив у Сніжне. Це сталося виключно завдяки витоку інформації від командування українських силовиків", - говорить Білецький.

"Другий приклад - це Іловайськ. Виїзд проходив з 2-ї до 4-ї ночі. Маршрут був відомий вельми обмеженій кількості людей. Десь о 3:30 - 4:00 авангард батальйону потрапив у засідку, яка закінчилася для нас добре - бо ми її розгромили. Втратили тільки машини. Одразу після засідки було завдано удару "Ураганами". Нас урятувало те, що між авангардом і основною частиною утворився великий розрив. Це говорить про те, що були відомі час і маршрут. У людей був час підготувати місце, підготувати "Урагани" з території РФ", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram